Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliliklerin Sorunları Masaya Yatırıldı
Haber
03 Şubat 2014 - Pazartesi 23:15 Bu haber 2512 kez okundu
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliliklerin Sorunları Masaya Yatırıldı
DOĞAL GAZ Haberi
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliliklerin Sorunları Masaya Yatırıldı

Enerjimagazin-Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliliklerin sorunları Ankara Barosunda gerçekleştirilen çalıştayda masaya yatırıldı. Çalıştayda, Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyetinin hukuki girişimlerle giderilmesinin zor olduğu, mağduriyetin ancak yasal düzenlemelerle giderilebileceği görüşünün ağır bastığı, öğrenildi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar yıllardır kendilerine yapılan haksızlıkları, adaletsizliği ve yaşamış oldukları mağduriyeti Ankara Barosu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Ankara Grubu tarafından ortaklaşa düzenlenenÇalıştayda gündeme getirildi. Danıştay idari Dava Daireleri Kurulu Üyesi Prof. Dr.Ali Ulusoy'un başkanlığını yaptığı çalıştaya; “MHP Milletvekili Prof. Dr.Özcan Yeniçeri, Prof. Dr. Ender Ethem Atay, Doç. Dr. Levent Akın, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Suğle Dr. Evren Altay, Dr. Mustafa Şahin, Hafize Yavuz, Zübeyde Karagöz, Arş.Gör. Olcay Karacan, Funda Kaya, Av. Tülay Bekar, Av. Dr. Zuhal Bereket Baş, Av. Ali Altay ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Ankara Temsilcisi Soner Taşlıtepe, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Ankara Üyeleri Muhittin Özer, Zeki Özdemir, Elmas Kocaballı, Hasan Andıç ve Neşet Seven” katıldılar. Çalıştaya ilişkin www.enerjimagazin.com'a açıklamalarda bulunan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu Ankara Temsilcisi Soner Taşlıtepe açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi: “Çalıştaydan çıkartmış olduğumuz sonucu sizlere kısaca şu şekilde özetleyebiliriz.
Katılımcıların tümü (Hukukçularımız dahil) 4447 sayılı yasanın ilerisi düşünülmeden, hesaplanmadan, alt yapısı hazırlanmadan tasarlanmış, 3 gün içerisinde çıkartılmış ve bu yüzden de bir çok mağdur yaratıldığı görüşünde hemfikirler.
Çalıştaya katılan gerek Hukukçularımız, gerekse Akademisyenlerimiz bu konuda mücadelenin bırakılmaması gerektiğinin yanında, mevcut yasalarda ve Anayasanın işleyiş prensiplerine göre hukuki bir sonuç elde edileceğinin uzak bir varsayım olduğu görüşü ortaya çıkmış olsa da, hem hukusal hem de diğer alanlarda bu konunun çözüme kavuşabilmesi için akademisyenlerimiz tarafından çok değişik öneriler, teklifler de getirilmiş bulunmaktadır.
Bu mağduriyetin giderilmesi için ise herkesin taşın altına elini sokması gerektiği, Hukukçularımızın hukuk alanlarında neler yapılabileceğinin, Bürokratlarımızın çalıştaydaki konuları kurumlarına rapor edilmesi ve Akademisyenlerimizin de bu çalıştay ile alakalı bir rapor hazırlayarak verilerin Baro da toplanarak önümüzdeki günlerde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sn. Metin FEYZiOÄžLU’nun da konuyu yakından takip ettiği ve en kısa sürede Türkiye Barolar Birliği ile birlikte bu çalışmaların artırılarak daha geniş bir katılımlı bir çalışma yapılması konusunda fikir birlikteliği oluşmuştur.
Bu toplantıya katılan tüm katılımcılar bu konunun kendilerine göre olan aksaklıklarını ve önerilerini de içerisinde bulunduracakları birer rapor hazırlayacaklardır. Ankara ve Türkiye Barosunca bu veriler bir havuzda toplanacak ve hazırlanan EYT Raporumuz gerek muhataplarımız olan kurumlara gerekse Parlamentoya sunulacaktır.”
Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Emeklilikte, Yaşa, Takılanlar, ve, Emekliliklerin, Sorunları, Masaya, Yatırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı