OEDAŞ Elektrik Dağıtım Sektörünün İlk Metaverse Etkinliğini Yaptı
Haber
18 Temmuz 2022 - Pazartesi 10:42 Bu haber 10639 kez okundu
 
OEDAŞ Elektrik Dağıtım Sektörünün İlk Metaverse Etkinliğini Yaptı
ELEKTRİK Haberi
OEDAŞ Elektrik Dağıtım Sektörünün İlk Metaverse Etkinliğini Yaptı

OEDAŞ, elektrik dağıtım şirketleri arasında bir ilki gerçekleştirerek Metaverse (sanal evren) ortamında bir etkinlik düzenledi. Şirket çalışanlarının avatarlarını oluşturarak katıldığı etkinliğin konuğu olan Teknoloji Düşünürü, Fütürist ve Yatırımcı Emrah Kaya, dijital dünyaya yön veren trendler ve Metaverse evreni hakkında bilgi verdi.

Akıllı şebeke teknolojilerinden mobil uygulamalara kadar tüm süreçlerini dijital dönüşüm ekseninde yeniden şekillendiren Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), şimdi de dijital dünyanın geleceği olarak gösterilen Metaverse (sanal evren) ortamını çalışanları ile deneyimleme fırsatını elde eden ilk şirket oldu.

Etkinliğe kendi oluşturdukları karakterler (avatar) ile katılan OEDAŞ çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği ve ufuk açıcı olarak tanımladığı etkinlikte geleceğin trendleri, günlük yaşamın bu trendlere adaptasyonu ve enerji sektörünün dönüşüm öngörüleri konuşuldu.

Emrah Kaya ‘meta insanı’ anlattı

Buluşmanın konuğu ise kısa bir süre önce “Metaverse - Meta İnsana Hazır Mısın?” isimli kitabını yayınlayan, Teknoloji Düşünürü, Fütürist ve Yatırımcı Emrah Kaya oldu. Tüm çalışanlar gibi toplantıya avatarıyla katılan Kaya, Metaverse evrenini farklı boyutlarda ele alarak; dijital dünyadaki tüketici davranışları, nesnelerin interneti (IoT), Blockchain, NFT, meta insan  gibi konulara değindi. Etkinliğin soru-cevap bölümünde ise meta-evrenin merak edilen diğer detayları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

BizEnerji Buluşmaları kapsamında düzenlendi

OEDAŞ çalışanlarına sıra dışı bir deneyim yaşatan Metaverse etkinliği, BizEnerji Buluşmaları kapsamında gerçekleşti. Pandemi döneminde başlayan BizEnerji buluşmalarında, alanında uzman isimlerin katılımlarıyla gelecek, finans, teknoloji gibi konular ele alınıyor ve çeşitli eğitimler düzenleniyor.

Metaverse nedir?

İnternetin ve dijitalleşmenin gelecekteki hali olarak görülen Metaverse (meta evren, sanal evren veya kurgusal evren), üç boyutlu ve çevrim içi bir konsepttir. Bu evrende, insanlar dijital dünyayı dışarıdan takip etmek yerine bu dünyanın bir parçası olabiliyor. Yaratılan avatarlar ile etkinliklere katılmanın, seyahat etmenin, oyun oynamanın, alışveriş yapmanın veya şirketlerden hizmet almanın mümkün olduğu Metaverse ortamında, insanlar kendilerini bir aradaymış gibi hissedebiliyor. Gün geçtikçe kullanımı yaygınlaşan Metaverse deneyimini zenginleştirmek için sanal gerçeklik sağlayan akıllı gözlükler, kulaklıklar ve saatler kullanılabiliyor.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: oedaş, metaverse, enerji, elektrik
Yorumlar
Haber Yazılımı