TANAP ihalesinde 6 Türk Şirket Yer Alıyor
Haber
03 Ağustos 2014 - Pazar 11:09 Bu haber 2327 kez okundu
 
TANAP ihalesinde 6 Türk Şirket Yer Alıyor
- Haberi
TANAP ihalesinde 6 Türk Şirket Yer Alıyor

Enerjimagazin-Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi  boru alımı ihalesinde 6 adet Türk firmasının da yer aldığı bildirildi. TANAP’tan yapılan açıklamada, açılan boru alımı ihalesinde eşitlik ve şeffaflık ilkeleri temelinde yürütülen çalışmalar neticesinde teknik, kalite, finansal durum ve benzeri açılardan değerlendirilerek ön yeterlik almış ve fiyat teklifi istenmiş firmaların tamamının daha önce uluslararası ihalelerde yer almış ve benzer projelerde deneyimli firmalar olduğu ve bunların içerisinde 6 adet Türk Firmasının da yer aldığı ifade edildi.
TANAP tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verildi:
"Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Sahasında üretilecek doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşımayı amaçlayan TANAP Projesi’nde boru hattı inşaat müteahhitleri, ana çelik hat boruları, ana hat küresel vanaları ve türbin-kompresör alımları ile ilgili ihale süreçleri devam etmektedir.
Proje kapsamında tüm ihale süreçleri özellikle yatırım bankalarının standartlarına göre uluslar arası rekabete açık olarak yürütülmekte olup ilgili çalışmalar bu usullere halel getirmeyecek şekilde Proje takvimine uygun olarak devam etmektedir.
Bu kapsamda açılan boru alımı ihalesinde eşitlik ve şeffaflık ilkeleri temelinde yürütülen çalışmalar neticesinde teknik, kalite, finansal durum ve benzeri açılardan değerlendirilerek ön yeterlik almış ve fiyat teklifi istenmiş firmaların tamamı daha önce uluslararası ihalelerde yer almış ve benzer projelerde deneyimli firmalar olup bunlar içerisinde 6 adet Türk Firması da yer almaktadır.
Eşitlik ve şeffaflık ilkelerine dayalı olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirilmekte olan ihale süreçlerimiz hakkında son zamanlarda görsel ve yazılı basında yer alan bazı yanıltıcı haberlere açıklık getirmek amacıyla kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Kaynak: Editör:
Etiketler: TANAP, ihalesinde, 6, Türk, Şirket, Yer, Alıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı