Türkiye Futbol Federasyonu Karapınar'da 50 MW Gücünde GES Kuracak
Haber
28 Mayıs 2023 - Pazar 00:11 Bu haber 9758 kez okundu
 
Türkiye Futbol Federasyonu Karapınar'da 50 MW Gücünde GES Kuracak
YENİLENEBİLİR Haberi
Türkiye Futbol Federasyonu Karapınar'da 50 MW Gücünde GES Kuracak

Som Investment Yönetim Kurulu Başkanı, Yukatel Kayserispor Asbaşkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Enerji Komitesi Üyesi Samet Koç, "Konya Karaman'da TFF adına Milli Emlak'tan 2 milyon metrekarelik bir alan tahsis edildi. Bu arazi üzerine  tüm kulüplerimizin temsil edileceği bir GES kurulacak." dedi.
 
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Yukatel Kayserispor'u ziyareti sırasında futbol kulüplerinin maliyetlerini azaltmak için yıllık 80 milyon Dolar'lık gelir sağlayacak, 50 MW gücünde GES kuracaklarını ve çalışmaların başladığını ifade etmişti.
 
Türkiye'de kulüplerin içinde bulunduğu borç durumuna çözüm sunacak olan güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali projesine danışmanlık da yapan Yukatel Kayserispor Asbaşkanı Samet Koç, konuk olduğu beIN SPORTS'ta konuya ilişkin detaylar hakkında bilgier verdi.
 
Türk futbolunun bütün elektrik sarfiyatını bir arada toplayıp, yok edebilecek ve aynı zamanda bunun üzerinden gelir elde edebilecek bir model üzerinde çalıştıklarını ifade eden Samet Koç, şu şekilde konuştu: "Türk futbolunun en büyük sorunlarından birisi kulüplerimizin enerji giderleri. TFF Başkanvekili Yusuf Günay başkanlığında Türk futbolunun bütün elektrik sarfiyatını bir arada toplayıp, yok edebilecek ve aynı zamanda bunun üzerinden gelir elde edebilecek bir model üzerinde çalışıyoruz. Kulüpler Birliği de bu projeye büyük destek veriyor.Ülkemiz coğrafya olarak dünyada güneşten enerjinin üretildiği önemli ülkelerden birisi.Avrupaya göre iki kat daha fazla elektrik üretebiliyoruz. Yaklaşık 10 yıldır güneş enerjisi mevzuatı başladı ve şu ana kadar da 10 bin Megavata yakın bir enerji santrali kuruldu. Enerji Bakanlığımızın da bu alanda ciddi teşvikleri var. Artık belediyelerimiz vb kuruluşlar kendi enerjisini üretmeye başladı. Artık Türk futbolunun da enerjsini güneşten üretmesi kaçınılmaz bir gerçek. Bu anlamda Federasyonumuzun da bu konuya eğilmesi, kulüplerimizle iş birliği içerisinde bu projeyi gerçekleştirecek olması mutluluk veriyor. Uzun yıllardır enerji sektöründeyim ve yenilenebilir enerjinin önemini biliyorum. Elektrik üretiminin doğal gazdan yenilenebilir enerjiye dönmesi cari açığımızı da önemli ölçüde kapatacaktır. Artık yüzümüzü güneşe dönmeliyiz. Enerjimizi paylaşmak yetmez, enerjimizi kendimiz üretmemiz gerekir diye bir slogan bulduk. Bütün kulüplerimizle omuz omuza vererek bu projeyi gerçekleştireceğiz. Proje için Karaman'da TFF adına Milli Emlak'tan 2 milyon metrekarelik bir alan tahsis edildi. Bu arazi üzerine  tüm kulüplerimizin temsil edileceği bir GES kurulacak."
 

 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Şenol Ciğerli
Etiketler: ges, konya, karapınar, tff, futbol, samet koç, mehmet büyükekşi
Yorumlar
Haber Yazılımı