Zimek Makine Enerjisini Güneşten Üretecek
Haber
14 Eylül 2022 - Çarşamba 21:37 Bu haber 11813 kez okundu
 
Zimek Makine Enerjisini Güneşten Üretecek
YENİLENEBİLİR Haberi
Zimek Makine Enerjisini Güneşten Üretecek

Zimek Makine, Denizli’deki mermer makinesi üretim fabrikasında elektrik ihtiyacının bir kısmını karşılamak üzere 210,6 kWp gücünde çatı üzerine kurulu güneş enerjisi santrali (GES) yatırımını devreye aldı.

Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fokus Enerji tarafından, mermer makinesi üretimi yapan Zimek Makine fabrika çatısına 210,6 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumu tamamlandı. 557 adet panel kullanılarak gerçekleştirilen proje ile tüketimin 80’ine denk gelen yıllık 288.500 kWh elektrik üretimi hedefleniyor.

Yaklaşık 8 bin ağaç kurtarılıyor

Yatırımla yılda 159.524 kg karbon emisyon azaltımı sağlanırken, çevre dostu enerji üretimi sayesinde yılda 7.596 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk enerji üretimi gerçekleştirilecek.

Temiz Enerji Üretimi ile Doğaya Katkı

Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı’nın konu hakkında yaptığı açıklamada, yenilenebilir enerjiye yapmış oldukları yatırım ile çevreye verdikleri önemi dile getirerek, “Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için elektrik ihtiyacımızı temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılamayı tercih ettik. Bu yatırımımız ile karbon emisyonu azaltımına katkıda bulunuyor, elektriğimizi evrensel ve sonsuz bir doğal kaynak olarak güneşten elde ediyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi yapabileceğimiz yeni yatırımlara devam edeceğiz.” ifadesini kullandı. 

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Yatırım Artıyor

Fokus Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kubilay Şakar yaptığı açıklamada yenilenebilir enerji kullanımı ile karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen şirketlerin Türkiye’de giderek yaygınlaşan GES yatırımlarına yöneldiğini belirterek, şirketlerin kendi elektriklerini kendileri üreterek hem ülke ekonomisine hem de şirket bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade etti.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: zimek makine, enerji, elektrik, ges
Yorumlar
Haber Yazılımı