IKAR Holding'de Önemli Atamalar
Haber
04 Mayıs 2023 - Perşembe 08:17 Bu haber 10308 kez okundu
 
IKAR Holding'de Önemli Atamalar
GÜNDEM Haberi
IKAR Holding'de Önemli Atamalar

Lübnan'ın eski Başbakanı Prof. Hassan Diab, IKAR Holdings Küresel Danışma Kurulu Onursal Başkanı, Kobi Türkiye Kurucu Başkanı Koray Aksu ise Küresel Danışma Kurulu Üyesi olarak atandı.

Şirketten yapılan açıklamada: "IKAR Holdings olarak, Prof. Hassan Diab'ı Küresel Danışma Kurulu Onursal Başkanı olarak, Kobi Türkiye Başkanı Koray Aksu'yu ise Global Danışma Kurulu'nun yeni üyesi olarak atadığımızı duyurmaktan mutluluk duyarız." denildi.

İmza attığı pek çok başarılı proje ile iş dünyasında adından sıkça söz ettiren Kobi Türkiye Kurucu Başkanı ünlü iş adamı Koray Aksu’nun Küresel Danışma Kurulu Üyesi olarak atanmasına ilişkin yapılan değerlendirmede ise Kobi Türkiye ve IKAR Holdings'in, grubun temsil ettiği şirketler için iş fırsatlarından faydalanma ve Türkiye'ye daha fazla yatırım kazandırma konusunda iş birliği yapacakları belirtildi.

Küresel Danışma Kurulu Onursal Başkanlığı görevine atanan Diab, Lübnan'ın 37’inci Başbakanı olarak görev yaptı. 21 Ocak 2020 yılında başladığı Başbakanlık görevinden, 10 Ağustos 2020 tarihinde istifa etmiş olup yeni hükümet kurulana kadar emanetçi başbakan olarak görev yapmıştır. Yeni hükümetin kurulmasının ardından 10 Eylül 2021'de bu görevi Necip Mikati'ye devretmiştir. Diab, Başbakanlıktan önce, 2011-2014 yılları arasında Lübnan Eğitim Bakanı olarak görev yaptı. Diyab, Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde (AUB) elektrik mühendisliği profesörüdür.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: ikar holdings, enerji, koray aksu, hassan diab, kobi
Yorumlar
Haber Yazılımı