TÜBA Enerji Konusunda Doğal ve Alternatif Kaynakların İzini Sürüyor
Haber
16 Mart 2023 - Perşembe 11:22 Bu haber 6413 kez okundu
 
TÜBA Enerji Konusunda Doğal ve Alternatif Kaynakların İzini Sürüyor
ENERJİ Haberi
TÜBA Enerji Konusunda Doğal ve Alternatif Kaynakların İzini Sürüyor

TÜBA Enerji Çalışma Grubu ve Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu  tarafından düzenlenen “Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı” 20-21 Mart tarihlerinde KKTC’de gerçekleştirilecek.

Program İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle Grand Pasha Lefkoşa Otel’de TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İTÜ KKTC Rektörü Cumali Kınacı, TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer ve Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’ın konuşmalarıyla başlayacak.

Çalıştayı hazırlayan TÜBA Çalışma Grubu üyelerinin başkanlığındaki toplam 5 oturumda “İklim Değişikliği Çerçevesinde KKTC Su Yönetimi” ve “Alternatif Enerji Kaynakları ve Doğal Gaz Lojistiği”  başlıkları masaya yatırılacak. KKTC Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Doğal Kaynaklar, EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi ve Türkiye Su Enstitüsü gibi kurumlardan uzmanlar ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle toplam 26 katılımcının yer alacağı programın sonunda Doğal Gaz ve Alternatif Enerji Seçeneklerinde Zorluklar ve Fırsatlar adlı bir panel de bulunuyor.  

TÜBA Başkanı Prof. Şeker Akademi’nin faaliyetlerini planlarken Türkiye’nin öncelikli ve stratejik alanlarına yönelik başlıkların ve dünya gündemindeki önemli konuların öncelendiğini ifade etti ve “Yaşadığımız asrın felaketi olarak tanımlanan Doğu Anadolu Fayının oluşturduğu 11 ilimizi etkileyen şiddetli depremler zincirinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde bir yandan da TÜBA’nın bilim temelli rehberlik ve danışmanlık işlevi çerçevesinde çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmeye çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Şeker TÜBA- Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı’yla mevcut doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasının yanında yenilikçi enerji teknolojileri ile enerji kaynaklarının durumunu değerlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Konuyla ilgili uzmanların çok disiplinli bir yaklaşımla teknolojik ve bilimsel perspektifte yapacağı sunumlarını içeren çalıştayın ve sonunda hazırlanacak raporun, Türkiye’nin bu konudaki politika ve uygulamalarına önemli katkısı olacağının altını çizdi.

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: tüba, enerji, doğal gaz, kktc
Yorumlar
Haber Yazılımı