Enerji Sistemleri Mühendislerinin Sorunları
Haber
06 Temmuz 2014 - Pazar 13:10 Bu haber 3437 kez okundu
 
Enerji Sistemleri Mühendislerinin Sorunları
- Haberi
Enerji Sistemleri Mühendislerinin Sorunları

Enerjimagazin-CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk KOÇ’un, Enerji Sistemleri Mühendislerinin sorunları hakkında vermiş olduğu soru önergesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlandı. Bakan Yıldız, “Bakanlığımıza yapılacak atamalarda; (A) grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’nda alınan puanlar doğrultusunda Bakanlığımızca gerçekleştirilecek olan özel yarışma sınavına tabi tutulmaları suretiyle ve (B) grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’nda alınan puan doğrultusunda ÖSYM Başkanlığı tarafından puan ve tercihler dikkate alınarak yerleştirme yapılmaktadır.” dedi. KOÇ, Enerji Sistemleri Mühendislerinin durumu hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunmuştu. CHP Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk KOÇ Enerji ve Tabii Kaynaklar Taner Yıldız’a aşağıdaki soruları yöneltmişti: 1- Türkiye’de “ Enerji Sistemleri Mühendisliği’nde kaç öğrenci okumaktadır? Bu bölümlerden yıllık kaç öğrenci mezun olmaktadır? Bu mezunların kaçı özel sektörde, kaç tanesi devlette işe girebilmektedir.
2- YÖK, Enerji Sistemleri Mühendisliği için kontenjan belirlerken bakanlığınıza başvuruyor mu? Mezun olan Enerji Sistemi Mühendislerinin işe girmesi için bir öncelik ve kolaylık tanımayı düşünüyor musunuz?
3- Osmaniye Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünden 2013 yılında 82 kişi mezun oldu. Bu yeni mühendisler için 2013 KPSS ve YDS puanıyla başvurabilecekleri şekilde taban puan şartı ile kısıtlama yapmadan bakanlığınızda ya da kamuda kadro açılması mümkün mü? işte Bakan Yıldız’ın Koç’un yukarıdaki sorularına verdiği yanıtlar “Dünyada nüfus artışı sanayileşme ve kentleşme olguları, küreselleşme sonucu artan ticaret olanakları doğal kaynaklara ve enerjiye olan talebi giderek artırmaktadır. Enerji talebinin artmasına paralel olarak birçok ülkede arz güvenliğinin sağlanması konusunda yeni tedbirler alınmakta, mevcut piyasa yapıları ve kuralları yaşanan deneyimler ve karşılaşılan sorunlar çerçevesinde yenilenmekte, piyasa mekanizmaları arz güvenliğini sağlayacak tedbirlerle güçlendirilmektedir. Ülkemizde de dünya ortalamasının üzerinde gerçekleşme devam eden talep artışı ve buna bağlı olarak artan yatırım ihtiyacı, yeni tedbirler alınmasını zorunlu kılmakta ve enerji kaynaklarının sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde kullanılabilmesi ihtiyacı görülmektedir.
Tüm bunların başında enerji sektörünün ihtiyacı, sektörün sorunları belirleyebilen ve çözüm yöntemleri üretebilen insan kaynağıdır. Bu kapsamda; Enerji Sistemleri Mühendisleri için enerjinin üretimi, depolanması, dönüşümü, iletimi, dağıtımı, kullanılması ve planlanması alanlarında tasarımcı, uygulayıcı ve yönetici olarak, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli istihdam alanları mevcuttur.
Bilindiği üzere “Kamu görevlerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik” kapsamında bulunan Bakanlığımıza yapılacak atamalarda; (A) grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’nda alınan puanlar doğrultusunda Bakanlığımızca gerçekleştirilecek olan özel yarışma sınavına tabi tutulmaları suretiyle ve (B) grubu kadrolar için Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’nda alınan puan doğrultusunda ÖSYM Başkanlığı tarafından puan ve tercihler dikkate alınarak yerleştirme yapılmaktadır.” Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.
Kaynak: Editör:
Etiketler: Enerji, Sistemleri, Mühendislerinin, Sorunları,
Yorumlar
Haber Yazılımı