Söke'nin GES'i Elektrik Üretmeye Başladı
Haber
01 Nisan 2024 - Pazartesi 18:42 Bu haber 2795 kez okundu
 
Söke'nin GES'i Elektrik Üretmeye Başladı
YENİLENEBİLİR Haberi
Söke'nin GES'i Elektrik Üretmeye Başladı

61 yıllık uzmanlığı ve tecrübesiyle Türkiye’nin en bilinen un markası Söke, sürdürülebilir gıda hedefi çerçevesinde Konya Ilgın’da 14.130 kWp GES yatırımını hayata geçirdi. 

Türkiye’nin en köklü ve bilinen markası Söke, güneş enerjisi santrali yatırımı için halka arzdan elde edilen fonun yüzde 30’luk kısmını ayırdığı güneş enerjisi santrali yatırımını Konya Ilgın’da 14.130 kWP ile hayata geçirdi. 153 bin metrekarelik alan üzerine kurulu güneş enerjisi santrali, 14130 kWp/11.000 kWe ile yıllık 23 milyon kWe üretim kapasitesine sahip. “Sürdürülebilir gıda hedefimiz çerçevesinde söz verdiğimiz ve Konya/Ilgın’da hayata geçirdiğimiz GES yatırımlarımızda üretim başladı.  

Bu proje, Söke Değirmencilik şirketimizin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak ve Söke/Aydın ve Sincan/Ankara’daki fabrikalarımızın 2023 yılındaki toplam elektrik tüketiminin yüzde 97’sine denk gelecek yıllık üretim kapasitesine sahip” diyen Söke Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, yıl içerisinde Söke kurabiyelerle unlu mamuller sektörüne adım atarak un sektöründeki liderliklerini de unlu mamuller sektörüne taşıyacaklarını belirtti. Söke, ABD’nin Colorado Eyaletinde organik ekmek ve unlu mamuller üretimi yapan Rudi’s Organic and Gluten Free Brands Inc.’ın yüzde 12,65’ini satın almıştı. 

Kaynak: (Enerjimagazin) - Enerjimagazin Editör: Mert Ciğerli
Etiketler: söke un, ges, konya
Yorumlar
Haber Yazılımı