ADÜAŞ ve Hopa Termik Santraline Özelleştirme Kararı
Haber
06 Eylül 2015 - Pazar 01:12 Bu haber 2235 kez okundu
 
ADÜAŞ ve Hopa Termik Santraline Özelleştirme Kararı
ELEKTRİK Haberi
ADÜAŞ ve Hopa Termik Santraline Özelleştirme Kararı

Enerjimagazin- Özelleştirme idaresi Başkanlığı(ÖiB), Kastamonu inebolu Limanının işletme hakkına da sahip olan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.(ADÜAŞ)nin sermayesinde bulunan 100 oranındaki ÖiB hissesi ve Atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkları satışa çıkardı.
ÖiB’nin konuya ilişkin duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kastamonu inebolu Limanının işletme hakkına da sahip olan Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin(ADÜAŞ) sermayesinde bulunan 100 oranındaki ÖiB hissesinin blok satış yöntemiyle, Atıl durumda bulunan Hopa Termik Santralinin de bulunduğu taşınmazlar ve üzerindeki varlıkların varlık satış yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesi kararlaştırıldı. ihale için son teklif verme tarihi 9 Ekim saat 18.00 olarak belirlendi.
ihalede geçici teminat tutarı 15 milyon TL olacak.
ihale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle Pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. ihale Komisyonunca gerekli görülmesi halinde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımıyla Açık Artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. ihale, 2886 sayılı Devlet ihale Kanununa tabi olmayıp, idare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve son teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbest olup bu husus teklif verme sürelerinin sona ermesinden önce duyurulur. ihale konusu varlıkların yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketler ve Türkiye’de kurulan yabancı sermayeli şirketlere satışı, yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, Tapu Kanunu ile ilgili diğer mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler, satışın mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla ve ihaleyi kazanmaları halinde en kısa sürede gerekli işlemleri yapmakla yükümlüdürler. Bu haberin tüm hakları www.enerjimagazin.com'a aittir.
Aktif Link verilerek veya açık kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ADÜAŞ, ve, Hopa, Termik, Santraline, Özelleştirme, Kararı,
Yorumlar
Haber Yazılımı