SiVAS'ta Maden Ocağında Göçük
Haber
23 Ocak 2015 - Cuma 23:58 Bu haber 31256 kez okundu
 
SiVAS'ta Maden Ocağında Göçük
MADEN Haberi
SiVAS'ta Maden Ocağında Göçük

Enerjimagazin-SiVAS'ın Gemerek ilçesinde bir linyit kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi yaralandı.
DHA'nın haberine göre, olay Gemerek ilçesi yakınlarındaki bir özel maden ocağında saat 12.00'de meydana geldi. Kaçak olarak işletildiği iddia edilen maden ocağında öğlen saatlerinde tavanın çökmesi sonucu göçük oldu. Göçük altında kalan işçiler 47 yaşındaki Nuri Ayyıldız yaşamını yitirirken, 50 yaşındaki Yusuf Şimşek ise yaralandı.
Ölen işçinin cesedi, ekiplerin çalışması sonucu maden ocağından çıkarıldı. Olayda yaralanan Yusuf Şimşek ise ambulansla kaldırıldığı Gemerek Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Yaralı işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay sonrası ilçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından maden ocağı çevresinde güvenlik önlemi alındı. Maden ocağının bir süre önce denetlendiği ve mühürlenmesine karar verildiği, ancak kaçak olarak çalışmayı sürdürdüğü ileri sürüldü. Ölen işçinin cesedi otopsi için ilçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SiVAS'ta, Maden, Ocağında, Göçük,
Yorumlar
Haber Yazılımı